Jednou z aktivit, na které se zaměřujeme, je pomoc novým studentům s přechodem ze střední školy. Studenti si musí zvyknout na úplně jiný formát výuky a některé (zpravidla mimopražské) navíc čekají koleje nebo jiné samostatné bydlení. Tento rok nás se začátkem semestru čekala distanční výuka, která udělala tento nástup ještě složitější, protože studenti se téměř neměli možnost potkat se svými spolužáky, osobně poznat vyučující nebo si vyzkoušet sezení na sklápěcích židličkách v plných posluchárnách a další radosti, které ke studiu na vysoké škole patří.

Abychom jim alespoň trochu pomohli, uspořádali jsme pro ně online přednášku o studiu HELP!, na které se jim starší studenti z našeho klubu snažili co nejvíce přiblížit, jak probíhá studium na vysoké škole. Vysvětlovány byly například kreditový systém, zápisy předmětů, jak fungují zápočty a probíhají zkoušky, nebo jak je to s angličtinou a uznáním certifikátů. Kromě toho měli přítomní studenti možnost se na cokoliv, co by je zajímalo, zeptat.

Prezentace se přímo zúčastnilo okolo 60 studentů a ti, kteří se přednášky zúčastnit nemohli, měli možnost podívat se na ni alespoň zpětně ze záznamu. Doufáme, že jsme touto přednáškou studentům alespoň trochu pomohli a že ji budeme moci v příštím roce uspořádat opět prezenčně, jako tomu bylo v roce 2019.

Kategorie: Novinky

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *