Jedním z hlavních zaměření našeho klubu je pomoc nově nastupujícím studentům, pro které připravujeme nebo se podílíme na řadě akcí, jako jsou seznamovací kurzy, akce Prvák nebo přednášky Help. S výjimkou seznamovacích kurzů byla však většina těchto aktivit směřována až na začátek semestru, kdy již studenti mají většinu zařizování i seznamování s fakultou za sebou. Od minulého roku se navíc mohou zapisovat online, čímž přichází ještě o úvodní přednášku od studijního oddělení, která bývá součástí prezenčních zápisů.

Proto jsme se letos rozhodli naše aktivity dále rozšířit a již 30. 6. krátce po prvním kole zápisů jsme si připravili pro nové studenty úvodní přednášku o studiu. S ohledem na mimopražské studenty jsme zvolili raději online variantu. Prezentujícími byli naši členové z 1. ročníku, kteří ještě mají všechny záležitosti ohledně nástupu v živé paměti. Hlavní témata jako organizace studia, studijní systémy, ubytování na koleji nebo akce pro nastupující studenty byla představena v přibližně hodinové prezentaci, po které následovala diskuze a zodpovídání dotazů.

Přednášky se živě zúčastnilo okolo sta studentů, mezi kterými měla kladnou odezvu. Pro ty, kteří se akce účastnit nemohli nebo se rozhodli pro pozdější termín zápisů, jsme pořídili záznam, který je volně přístupný níže.

Kategorie: Novinky