Pomoc studentům prvního ročníku v rámci projektu HELP! patří k dlouhodobým aktivitám našeho klubu. Na webového průvodce HELP!, který jsme spustili v září a byl z různých stran pozitivně kvitován, tak 6. 12. navázala přednáška na téma zkouškového období a všeho dalšího, co by měli nebo chtěli prváci vědět na konci prvního semestru.

Že je o takové informace velký zájem jsme se přesvědčili tím, že na naši přednášku dorazilo okolo 120 studentů prvního ročníku a dalších zhruba 20 lidí nás sledovalo online. A zatímco Dan a Bára povídali slušně zaplněné posluchárně T2:D3-209 o zkouškách, zápisech a jiných důležitých věcech; další zkušení studenti a členové klubu +/-FEL obsluhovali odpovídali na online dotazy, kterých se sešlo nemalé množství. Společně, ač z různých oborů a s různými zkušenostmi, jsme tak dokázali poskytnout odpovědi i na velmi specifické dotazy.

Věříme, že pořádání informačních akcí, které pomáhají studentům předcházet strachu z neznámého, má velký význam pro zlepšení pohody při studiu a může vést i ke zvýšení průchodnosti. Hojná účast nás utvrdila v tom, že těch, kteří mají zájem pro svoje studium něco aktivně udělat a přijdou, je dostatek. A třeba jednou ti nejaktivnější z nich rozšíří naše řady a budou také pomáhat novým studentům a pokračovat tak ve zvelebování prostředí fakulty.

Z přednášky je k dispozici záznam, který šíříme mezi další studenty prvního ročníku.

Kategorie: Novinky