Taky jste ve středu odpoledne viděli blázny v šortkách běhat po chodbách FELu a strojárny? Ne, nedobíhali na poslední chvíli na cviko. Účastnili se indoor orientačního běhu, který pořádal studentský klub +/– FEL.

Zúčastnilo se krásných 33 (nebo 33 krásných) běžců a běžkyň. Mezi nimi studenti*ky, absolventi*ky i zaměstnanci*kyně FEL a FS. A nečekaně dorazilo i několik lidí mimo bublinu dejvického monobloku. Závodníci a závodnice oběhli (případně obešli) 17 kontrol na všech myslitelných místech budovy. Prozkoumali halovky, sklepy, nejvyšší patra i na první pohled neprostupné chodby.

Abychom orienťák malinko zpestřili, připravili jsme si na trase tři překvápka. Na 6. kontrole (v 8. patře, samozřejmě) jsme účastníkům měřili srdeční tep, jehož hodnota se pak přičítala k výslednému času. Na 10. kontrole bylo potřeba spočítat tři zapeklité matematické příklady. A na předposlední kontrole bylo před dalším pokračováním potřeba zdlábnout párek na tácku, případně mrkev. Někdo se nezdržoval a párek doslova zhltnul, jiní to pojali jako plnohodnotnou občerstvovačku a párek s křenem a rohlíkem zapili gambáčem.

Vítězkou ženské kategorie se s přehledem stala Anna Svobodová, studentka FELu. Druhá (a rekordmanka s nejvyší tepovkou na 6. kontrole – 193 bpm) skončila Johana Tulachová, studentka UK FTVS. A na třetím místě doběhla Klára Odehnalová, která studuje na VŠCHT. Mezi muži zvítězil Jan Stulhofer, absolvent strojárny. Druhý doběhl zaměstnanec FS, Jan Hoidekr. A bronz vybojoval Kryštof Gärtner, student OI na FELu. Šesticce nejrychlejších si odnesla vybraný kousek z FEL merche a ostatní super zážitek. Všem ještě jednou děkujeme za účast i za tipy, co do příště zlepšit. Přeci jen to byl náš první orienťák. Těšíme se na věděnou na další akci! Stay tuned.