S nástupem na vysokou školu vstupuje mnoho středoškoláků do kompletně nové kapitoly svých životů. Aby byla tato zásadní změna těm, kteří míří na Fakultu elektrotechnickou, usnadněna, pořádá pro ně řadu let před začátkem semestru Ústav tělesné výchovy a sportu ČVUT seznamovací kurz, na jehož organizaci se poslední dva roky podílí i náš studentský klub +/−FEL.

Letos se tradičně konající akce v učebním středisku FEL v Temešváru u Písku ve třech turnusech zúčastnilo přes devadesát nastupujících studentů. Téměř pro všechny to bylo první setkání se spolužáky, se kterými budou trávit příštích několik let svého studia a v řadě případů možná i udržovat přátelský vztah dlouho po jeho dokončení. Naším cílem nebylo jen „pošťouchnutí“ k navazování kontaktů, ale zejména předávání zkušeností a zodpovídání jakýkoliv otázek ohledně studia nebo vysokoškolského života.

Během kurzu se studenti poznávali při různých sportovních aktivitách. Mohli se na kolech podívat na hrad Zvíkov, zúčastnit se turnaje ve volejbalu a stolním tenisu, nebo si zaběhnout orientační běh po cestách, lukách i skrz křoví v blízkém okolí Orlické přehrady. Bohužel si letos nemohli užít moc paddleboardingu, kánoí a plavání v Orlické přehradě, protože byla z podstatné části vypuštěna, což ale na druhou stranu skýtalo možnost podívat se na jindy běžně zatopená místa.

Teplé i chladné večery pak trávili hraním deskových her, grilováním, sezením okolo ohně, zpíváním písniček a popůlnočními procházkami k přehradě. Přes den měli možnost se vedle přípravného kurzu z matematiky a sportovních aktivit zúčastnit i „kurzu soběstačného přežití“, na kterém se naučili upéct buchtu nebo připravit pomazánku pro celý zbytek kurzu.

Jako klub +/−FEL jsme velice rádi, že jsme se na této akci opět mohli podílet, a z pozitivní reakce od studentů víme, že naše účast má smysl a chceme v ní nadále pokračovat. A kdo ví, třeba se příští rok do Temešváru za +/−FEL podívají i někteří z letošních účastníků.

Kategorie: Novinky