Obdobně jako v minulém roce jsme pro studenty v 1. čtvrtletí roku 2021 uspořádali na FEL Discordu několik online akcí. Jednalo se o pravidelné herní večery a přátelská posezení, která jsme nazvali „virtuální pivo“. Hlavním cílem těchto akcí bylo nabídnout studentům možnost trochu se odreagovat a potkat ostatní spolužáky.

Celkem jsme uspořádali 5 herních večerů, které se konaly 30. 1., 13. 2., 26. 2., 13. 3. a 27. 3. zpravidla od 19:00. Na každý večer bylo vybráno několik her, které si mohli účastníci zahrát. Kromě klasických počítačových her jako Among Us nebo Minecraft byly v nabídce i některé deskové hry, které lze hrát online. Například na herním večeru 26. 2. byly jednou z hlavních her šachy. Ze zajímavých počítačových her můžeme zmínit online party hru Jackbox, Factorio, ve kterém hráči budují vlastní továrny nebo starou závodní hru Re-Volt.

Kromě herních večerů jsme uspořádali i čistě povídací akci „Virtuální pivo“, která se konala 5. 3. od 20:00. Pro účastníky bylo připraveno několik stolů (virtuálních místností), ve kterých si spolu mohli povídat. Zájem o akci nás velmi mile překvapil, když dorazilo okolo 40 účastníků, z nichž někteří na akci vydrželi až do brzkých ranních hodin. A protože byl od studentů zájem akci zopakovat, uspořádali jsme v podobném formátu toto setkání také 19. 3.

Kategorie: Novinky