Zatímco běžným akcím doba moc nepřeje, u online projektů je tomu právě naopak a i nám povedlo s jedním novým přijít. Pro zájemce o studium jsme založili FB skupinu „Zeptej se studentů FEL ČVUT!“, ve které se mohou ptát současných studentů na vše ohledně studia na Fakultě elektrotechnické. Kdo Facebook nepoužívá, může využít emailovou adresu zeptejse@fel.cvut.cz. Na dotazy odpovídá předem určená skupinka studentů, ve které mají své zastoupení všechny bakalářské studijní programy. Skupina není určena pro řešení formálních záležitostí, ale má zprostředkovat pohled na studium ze strany studentů, kteří se mohou podělit o své zkušenosti.

Protože jsme s nápadem přišli až po termínu podávání přihlášek ke studiu, chtěli jsme pomoci zejména těm, kteří ještě váhají nad všemi svými podanými přihláškami a potřebovali by s něčím poradit. Mysleli jsme ale i na ty zájemce, kteří již jsou pro studium na FEL rozhodnutí, ale něco by je ohledně školy nebo studia před nástupem zajímalo.

Po mírném zdržení byl projekt spuštěn v pátek 19. 6. O skupině byli zájemci informováni v informačním emailu, který posílala fakulta všem přihlášeným studentům. Do skupiny se připojovali zejména zájemci, kteří se před nástupem na fakultu chtěli dozvědět více informací, a obrátili se na nás s několika dotazy týkajícími se studia nebo přijímacích zkoušek.

Protože zápisy do studia již proběhly, mohou nyní skupinu využívat zejména ti, kteří se budou hlásit na fakultu v mimořádném termínu přijímacího řízení. V následujícím akademickém roce bude skupina aktivní po celý rok a zájemci tak budou mít možnost konzultací se studenty i mimo dny otevřených dveří.

Všichni zájemci o studium jsou ve skupině vítáni. Ostatní prosíme, aby se do skupiny nepřipojovali a ani tam nepřispívali. Kdo by se do projektu chtěl zapojit a odpovídat zájemcům, může se nám přihlásit na email pmfel@fel.cvut.cz – budeme rádi.

Poznámka: Tato skupina je čistě studentským projektem, který nikterak nenahrazuje oficiální kanály fakulty. Projekt byl konzultován se souvisejícími odděleními na fakultě a povolen  děkanem FEL prof. Pátou.

Kategorie: Novinky