O tom, že i na fakultě může zavládnout pravá vánoční atmosféra, se mohli přesvědčit všichni, kteří se 12. prosince 2019 zúčastnili akce Vánoce na FELu pořádané studentským klubem +/-FEL. Po 16. hodině se studovna FEL café proměnila v místo, kde se setkávali nejen studenti z různých studijních programů napříč všemi ročníky, ale mezi návštěvníky se objevili i zaměstnanci fakulty.

Pořadatelé pro ně připravili celou řadu aktivit. Kreativní návštěvníci si zde mohli ozdobit perníčky nebo bylo možné si  vyzkoušet i elektrotechnickou verzi této aktivity: výrobu vánočních ozdob ze starých elektronických součástek pomocí páječky. Ozdoby ze součástek v různých zapojeních, kterými byl ozdoben i vánoční stromeček ve studovně, bylo možno také zakoupit za dobrovolný příspěvek na dobrou věc. Pro ty, kteří si přišli spíše odpočinout, byl zřízen oddechový koutek s herními konzolemi. Byla přichystána také hra v aplikaci pro rozšířenou realitu, která zájemce provedla zajímavými zákoutími dejvické budovy FEL. Nemohlo samozřejmě chybět ani občerstvení v podobě svařeného vína a dalších nápojů. Po přátelském shromáždění organizátorů a účastníků u vánočního stromečku se po půl deváté akce přesunula do posluchárny T2:C3-135, kde bylo zajištěno promítání vánočního animovaného filmu Grinch.

Pořadatele z řad členů klubu +/-FEL překvapil zejména velký zájem o tuto akci, který vedl k opakovanému vyčerpání zásob nabízených nápojů a nápojových kelímků. Okamžitě přijatá operativní opatření se špetkou důvtipu a improvizace však zajistila, že výdej nápojů byl zakrátko obnoven a na všechny návštěvníky se nakonec dostalo. I proto doufáme, že pořadatelé i návštěvníci budou na Vánoce na FELu rádi vzpomínat a že se tato akce, tentokrát pořádaná již podruhé, stane pro příští roky tradicí.

Kategorie: Novinky

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *