První tři dny akademického roku 2019/2020 jsme na fakultě společně s dalšími studenty pořádali pravidelnou Akci Prvák, shora zaštitovanou Studentskou unii ČVUT. Oproti minulým ročníkům jsme ji však rozšířili nově i na Karlovo náměstí. Ve vstupních halách obou budov byly připravené stoly jakožto „stánky“, u kterých seděli studenti z vyšších ročníků, přichystáni s nadšením pomoci a poradit nově přícházejícím studentům prvního ročníku.

Složení pomáhajících studentů bylo tento rok především „klubové“ – většinu z nás tvořili členové +/-FEL, dále pak studentky z wITches, členové eFormule a florbalisté. Každý klub tak dostal možnost se zároveň v drobné míře rovnou prezentovat mezi prváky.

Hlavní náplní však bylo poskytování informací. Kromě klasických dotazů na umístění učeben jsme odpovídali např. na otázky týkající se jazyků, tělocviku či připojení k wifi.

Zároveň jsme tento rok dostali od PR oddělení za úkol rozdávat a od studentů zas sbírat dotazníky ke studiu. Ve výsledku se jich podařilo nasbírat poměrně velké množství, tak věříme že poslouží k dalšímu rozvoji fakulty. 🙂

Dále na stáncích nechyběly upoutávky na nadcházející studentské akce či propagační materiály k volnému rozebrání. Studenti si tak mohli odnést např. diář FEL s vyznačenými důležitými daty, tužky FEL, či samolepky Studentské unie ČVUT. Ani pracovníci fakulty nezaháleli a občas si pro nějaký ten diář také došli.

Doufáme, že jsme takto pomohli zpříjemnit prvních pár dnů nastupujícím (i některým stálým) studentům, a budeme se na akci tešit zas příští rok!

Člen +/-FEL a poprvé organizátor dané akce, Mirek Müller

Kategorie: Novinky

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *