Studentské kluby +/-FEL a FIT++ spojily své síly a vznikl z toho první ročník programovací soutěže ITEE! Akce proběhla 4. května 2019 v Nové budově ČVUT. Akci podpořili a sponzorovali firmy Siemens, s.r.o., IoT, STMicroelectronics a Katedra měření FEL. Soutěžilo se ve tříčlenných týmech ve dvou variantách – lehčí a těžší. Obě zadání byla zaměřena jak na software, tak na hardware.

Lehčí varianta byla zaměřená na „rivalitní“ souboj mezi týmy skládající se ze studentů FEL a FIT. Spočívala v závodu po dráze pomocí robota složeného vlastními silami z lega Mindstroms NXT 1.0. Robot měl za úkol sledovat černou čáru, vyhnout se kuželům a na cestě sebrat kuželu, kterou dopraví do cíle. Této varianty se zúčastnilo 5 týmů a nejlepší z nich projel dráhu bez penalizace. První místo obsadil tým „Naposledníchvíli“, druhé místo tým „MastersOfDisasters“ a třetí místo tým s názvem „0, 0 a Fanda“.

Těžší varianta si kladla za cíl ukázat, co studenti umí. V této kategorii byly smíšené týmy studentů z FEL a FIT, tak aby v každé skupině byl minimálně alespoň jeden z každé fakulty. Úkolem bylo postavit a naprogramovat autonomní zařízení za pomocí lega Mindstroms NXT 1.0 a vývojového kitu Nucleo STM32F303RE. Cílem bylo rozpoznat láhev od piva od ostatních překážet. Při pozitivním nálezu měl robot udělat 2 otočky kolem své osy. V této variantě soutěžilo 5 týmů. První místo obsadil tým „dreamTeam“, druhé místo vybojoval tým „willCodeForBeer“ a třetí místo získal tým s názvem „FELaz“.

Vítězové si odnesli několik cen – sud piva, finanční odměnu, pohár, trička s motivem soutěže a propagační materiály. V těžší variantě si vítězové také odnesli balíček od STMicroelectronics. Všem účastníkům byla připravena drobná pozornost od firmy Siemens, s.r.o., IoT.

Děkujeme všem účastníkům a sponzorům, gratulujeme vítězům a těšíme se na další ročník programovací soutěže ITEE!


Kategorie: Novinky

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *